lördag 17 februari 2018

Nionde etappen

2018-02-01 - 2018-02-16

Efter drygt två veckor i Portugal är vi nöjda för tillfället och återvänder mot Spanien.


Infarten till Campismo " O Paraiso" är som ni ser ganska brant men med lite god vilja kom även vi upp för backen och fick en underbar plats med en fantastisk utsikt.



Här ser vi Silves  från Campingen cirka 4 km att promenera.



Åt andra hållet har vi utsikt mot Portimao, dock lite längre att promenera :-)



Stora delar av Silves är mycket kuperade här är vi på väg upp mot borgen för att fika, soligt och fint men bara cirka 14 grader.



Nästan alla elskåpen i Silves är fint målade och utsmyckade så vi känner oss som hemma, ser ju lika dant ut i Simrishamn.



Campingen erbjuder en tvättmaskin, modell liten och endast 30 grader, för 4€ lite väl dyrt men vi behöver tvätta.



Cornelia är ganska glad för att baka så hon bakar en citronkaka på egenplockade citroner, så klart skall omnia ugnen testas, resultatet tycker jag ser riktigt bra ut men .....



När vi vänder på kakan ser det inte lika bra ut, smaken var det inget fel på men säkert på bakpulvret som vi köpte i Portugal.



När vi är igång och bakar så blir det även ett matbröd och utseendet är det ju inget fel på, vi skär upp några skivor med stor förväntan att smaka till lunch. Smaken är lite förvånande, varför smakar brödet sött, Cornelia har inte haft i något socker eller annat sött. Vi försöker läsa på mjölpaketet där det endast står på Portugisiska men med hjälp av Google kan vi till vår förvåning konstatera att där är socker i mjölet????



Peter som står med sin husbil inne på ställplatsen i Silves tar sin kajak på släp efter sin cykel och kommer och hälsar på oss, så klart skall jag prova, kan väl inte vara så svårt har ju paddlat mycket, ok kanske 30 år sedan och det var ju kanadensare, men hur svårt kan det vara? Peter ger mig en kort lektion och håller i medans jag tråcklar mig ner i kajaken, den är smal! Väl på plats känns det ganska bra och jag tar en liten tur på floden, tyvärr har det börja blåsa upp så jag är "tvungen" att paddla in till bryggan och försöka ta mig ur kajaken. Tack för provturen Peter.



När vi gav oss iväg hemifrån på denna turen var Cornelia orolig över att vi inte kunde gå på Friskis och Svettis på flera månader, så klart skulle vi promenera långa sträckor varje dag men hur skulle vi hålla övriga muskler i gång? Diverse enklare träningsredskap inhandlades och nu var det dags att prova, jag fick ett gummiband som jag kunde använda under tiden jag läser, fungerade bra men fick ingen träningsvärk, kanske får träna mer.



Av ett engelskt par som vi träffade på campingen i Silves fick vi tipset att besöka denna underliga men trevliga och roliga "stad", El Rocio är inte likt någon annan stad som vi har besökt, på bilden ovan ser ni infarten till staden, asfalten tar slut och är i hela staden ersatt av sand.



Stora breda gator med en och tvåplanshus på båda sidor.



Utanför varje hus var en liten veranda och en rejäl bom att binda hästen vid, precis som i vilken västernfilm som helst.  



I avsaknaden av en riktig häst fick vi använda en mindre stand-in, titta noga så ser du nog den lilla "hästen"



El Rocio är känt för två saker, dels är det Spaniens största pilgrimsmål och blir invaderat av pilgrimer två veckor om året vid påsk, och dels alla hästar.


Baksidan på alla hus i staden är ett stall så varannan gata är stall och varannan gata är bostäder. Vi kan absolut rekommendera ett besök här.



För de som inte kan eller vill promenera finns det alternativ.



Efter att vi gått runt i staden några timmar var det dags för en välbehövlig paus med dricka och tilltugg.


När vi kom tillbaka till campingen, som ligger precis utanför staden, var våra småhästar helt slut och somnade snabbt i skuggan.


Campingen är rejält stor men inte många gäster vid denna tiden på året så här är gott om lediga platser, vi betalar 19€ då ingår vatten och avlopp vid platsen, el 10A, wi-fi, bra toaletter, duschar och rikligt med varmvatten.


Tack för denna gång, vi far nu vidare mot nya mål och planen är att nästa stopp blir i Zahara.

Hälsningar
Cornelia och Staffan






5 kommentarer:

  1. Hejsan från en följare från ljusa Småland med några cm snö. Tänker ni dra över till Afrika? Vad gäller med hundar? Vi planerar en resa till hösten/vintern o är hundägare men inte riktigt klar över reglerna vid hemresa. Vill inte ha hunden i karantän 3 mån.
    Lo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej.
      Vi stannar i Europa denna gången och det är inget problem med hundarna bara att se till så de har vaccinationer och pass.
      Vid hemresan skall man anmäla i förväg till jordbruksverket att man kör in, annars kan det bli problem.
      Hälsningar
      Staffan

      Radera
  2. Ja ni ser verkligen ut att ha det skönt. Fortsätt att njuta, här hemma är det inte så trevligt väder.
    Kör försiktigt.
    Husbilen Ventilen
    Sven & Sussi 😎😎

    SvaraRadera
  3. Då är ni på väg till grönskande ängar och fina stränder. Finfint!

    SvaraRadera