fredag 2 februari 2018

Åttonde etappen

2018-01-20 - 2018-01-31

Resan fortsätter mot Portugal längs med den Spanska Atlantkusten. Nästa strandhugg blev Isla Cristina.

Campingen vi hittade ligger mellan Isla Cristina och Islantilla två badorter, Campingen heter Camping Playa Taray. Återigen fascineras vi av de Spanska campingplatserna med både tak, väggar och golv på de flesta platserna. Vi väljer dock en utan alla dessa tillbehör och betalar 11€ inklusive 16A el och Wi-fi per natt, all annan service finns.

2 km rakt norr ut ligger La Redondela dit promenerade vi en dag för att handla mat. En liten mysig by men att promenera längs med landsvägen med två hundar känns inte helt bra.

Vi fördrar att promenera längs med de fina stränderna, öster ut ligger Islantilla dit promenerade vi några gånger, cirka 4 km enkel väg.

Islantilla domineras av stora semesterhotell och lägenheter, lite märkligt att promenera där nu när allting är stängt och igenbommat, känns som att gå runt i en spökstad, vi gick längs med den stora strandpromenaden utan ett möte en människa. Någon enstaka servering är öppen och även en supermercardo, de flesta affärer och restauranger öppnar inte förrän i februari eller senare.

Denna baren hittade vi på strandpromenaden en av de få som var öppna.

Detta var de ända gästerna förutom fotografen.

Väster ut leder stranden till Isla Cristina efter cirka 5 km. där hittar vi ett större utbud av affärer och service.


Denna annorlunda skapelse hittade jag en morgon på campingen. Det är en Engelsk registrerad Concord, vet inte om jag skulle satsa på en bil med det överhänget.

Efter 10 dagar på Camping Playa Taray bestämmer vi oss för att nu är det dags för Portugal.
denna stiliga bro tar oss över gränsen.

Väl i Portugal blir mycket, lite annorlunda jämfört med Spanien, här ser vi ett exempel på ett tvåvånings storkbo i en kraftledningsstolpe.

Mandelträden har börjat blomma.

På vägen till Albufeira stoppas trafiken upp av en begravningsprocession, det var bara att lugnt följa efter.

Samtidigt som kistan bars in på begravningsplatsen släppte man iväg ett stort antal duvor.
(lite svårt att se på bilden, men det är från lastbilen som ni ser bak i bilden)

Väl framme i Albufeira och den tänkta ställplatsen visar det sig att där är helt fullsatt och kö utanför grindarna. Cornelia hittar snabbt ett nytt möjligt ställe för natten, en liten camping utanför Silves, vi ringer dit och får besked att en plats till oss skall det nog gå att ordna.

När vi svänger av från landsvägen mot campingen blir vi lite konfunderade, vägen är väldigt smal och dålig, kan detta vara rätt?

Vi fortsätter men vägen blir bara smalare.

Rakt igenom en apelsinodling med branta terrasser, nu blundar Cornelia.

En traktor dyker upp parkerad till hälften ute på vägen, bonden vinkar till oss och tycker att det är gott om plats att köra förbi. Det går inte så han för backa undan sin traktor.

Väl uppe på campingen får vi en plats att stå på i två nätter sedan är platsen reserverad. Vi hoppas på att någon annan ger sig av så vi kan stanna. Campingen är i en gammal terrasserad apelsin odling med en fantastisk utsikt.

Från Campingen har vi utsikt över Silves dit är det 4 km. att promenera. 

När vi undersöker omgivningarna hittar vi detta gamla bevattningssystem '' Levadas'' som fortfarande är i drift, det används även som vandringsled.

Campingen är full av olika citrusträd, här ett citronträd med helt underbara citroner, bara att plocka så mycket man vill ha.

Staffan poserar i den obligatoriska och nyinköpta badrocken, ett måste för alla husbilsåkare. Denna drar man på sig efter mörkrets inbrott innan man söker sig till duschen och hoppas på att ingen ser en.

Tack och hej från Cornelia och Staffan6 kommentarer:

 1. Vilken skön resa ni gör! Måste vara helt fantastiskt skönt att turista off-season./LG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då skönt att vara här off-season, bara det att väldigt många andra husbilsåkare har kommit på samma sak :-)

   Radera
 2. Familjen Smith2 februari 2018 22:10

  Portugal verkar spännande och vi ääälskar morgonrocken. Haha. ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia gillar också morgonrocken :-)

   Radera
 3. Kul att se hur ni åker, eftersom vi själva funderar i övervintrings-banor inför nästa år :D

  SvaraRadera
 4. Hej. Vad heter denna undangömda camping?
  Lo

  SvaraRadera