fredag 19 januari 2018

Sjunde etappen

2018-01-12 - 2018-01-19

Det här med att skriva blogg är inte lätt, dels att komma ihåg att ta foto, att inte dröja för länge  mellan inläggen, inga långa uppsatser men ändå intressant. Sen en sak till som jag inte riktigt har förstått den kronologiska ordningen som de flesta bloggar är skrivna i passar inte oss, så nu skriver jag i den ordning som jag tycker passar bäst :-)

I dag ser vi Atlanten för första gången på vår resa, här har vi stannat utan för Zahara de los Atunes


Entrén till Camping Los Jarales i Calahonda som vi lämnade i morse efter 9 dygn.


Campingen var bra men ganska mycket trafikbuller hela nätterna, en underbar strand med möjlighet att vandra nästan 10 km. åt varje håll, nära till affärer och restauranger.

Så klart blir det vardag även på en camping speciellt efter några dagar, här hittade vi ett hund bad så en dag blev det SPA för hundarna med bad, föning och klippning ute i solen.


Här fixar Cornelia pälsen på Livs öron, varmt så vi och hundarna bara njöt i solen.

En dag med regn fick vi, då hade jag bestämt mig för att Rullebo också behövde en tvätt, första sedan vi lämnade Sverige, lite regn hindrar inte, så spolplattan på campingen låstes upp av en något konfunderad Spanjor. Jag lånade en stege så även taket fick sig en omgång.


Vi var och promenerade på stranden nästan varje dag, ibland hittade Phi och Liv några lämpliga lekkamrater, här två stora men trevliga hundar som gillade att busa och springa.

Efter en promenad på cirka 6 km. till La Cala de Mijas smakade det utmärkt med en kycklingsallad i solen.

På torget i La Cala de Mijas hittade vi denna Åsna som stod tillräckligt stilla så våra hundar kund prova på att rida :-)

Som sagt, efter 9 dygn på samma camping kände vi att det var dags att ge os ut på vägarna igen. Vi kör ner emot, och förbi Gibraltar, passerar Spaniens sydligaste udde, stannar till vid denna underbara strand.

Stranden ligger strax utanför den lilla byn Zahara de los Atunes och nu är vattnet inte längre Medelhavet utan Atlanten.

Vi tog en lång promenad längs med stranden och nöjt av solen, havet, och värmen.
Hundarna sprang lösa, lekte och jagade varandra.
Vet inte om denna hörnan av Spanien är lite bortglömd, vi upplever den som mycket lugnare och faktiskt renare med en underbar natur.

Efter stranden började vi leta efter ett ställe för natten, vi märker att det inte är högsäsong, många campingar och restauranger är stängda. Undrar om även vår GPS har tagit semester, den har nog inte tidigare visat in oss på så dåliga och trånga vägar.

På väg mot en nudist camping som visade sig vara stäng för säsongen. Kanske tur det :-)

Till sist hittade vi denna camping som var öppen och därtill riktigt bra till ett överkomligt pris.
Camping La Rosaleda, kan vi rekommendera för er som tar er till denna del av Spanien.

Tack och hej för denna gång, vi hör av oss om några dagar igen.

/Cornelia o Staffan


4 kommentarer:

 1. Fortsättning följer.. Nyfiken på var nästa stopp blir..😊

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan o Cornelia! Vi följer er på både bloggen o FB ibland... Vi kommentera att bara för inte ni får kommentarer på er blogg "hela tiden" betyder det inte att folk där ute läser den :). Fortsätt med era bilder o trevliga inslag, det är uppskattat!!! Både Ulla o jag tänker på er mycket o har våra funderingar på vad vi skulle vilja göra med lite längre ledighet :)
  Ha det bra!! Mats o Ulla

  SvaraRadera
 3. Atlanten tycker jag är så vacker med de lååånga lååånga stränderna och tidvattnet. Härligt ser ni då ut att ha det.
  Njut vidare

  SvaraRadera
 4. Familjen Smith27 januari 2018 22:21

  Stränderna ser helt underbara ut och de härligt för hundarna att kunna springa så längs stränderna och leka. ☀️�� Denna kronologiska ordningen passar bra ����

  SvaraRadera