fredag 12 januari 2018

Sjätte etappen

2018-01-12
Dags för en ny strandpromenad denna gången gick vi österut, får nog säga att stranden hemma vid Knäbäckshusen på Österlen är mycket finare, men ok. något kallare.


Efter cirka 5 km kom vi till La Cala de Mijas en liten mysig by med små trevliga gränder.

Det blev lite förfriskningar på stranden innan vi vände åter hem i det underbara vädret.2018-01-11

I dag blev båda hundarna badade, på campingen hittade vi ett speciellt hundbad så vi var tvungna att prova. Efter badet fick lilla Liv en ny frisyr mer anpassad till temperaturen här i södra Spanien.

2018-01-10

Málaga Beach Area, ställplatsen ligger cirka 1 mil öster om Malaga billigt enbart 10€ +el 4€ all service och en liten trevlig by La Cala del Moral alldeles intill med butiker och restauranger.

Dock tyckte vi att det var lite för mycket husbilar på samma plats och alldeles för tätt, vi vaknade på morgonen av att det luktade diesel och en av grannbilarna stod med motorn igång. Efter en halvtimme frågade jag fransmannen som som satt i dörren till sin bil med motorn i gång om han kanske kunde tänka sig att stänga motorn, först förstod han inte varken skånska, tyska eller engelska men med teckenspråk så gick det. Då visade det sig att han behövde el till sin kaffekokare och tyckte inte att det lät eller luktade något. Vi packade och körde.

Nästa stop blev Camping los Jarales i Calahonda cirka 1,5 mil öster om Marbella, liten bra camping med all service vi behöver, bra med butiker runt om kring och väldigt nära till stranden. Redan på eftermiddagen testade vi strandpromenaden västerut.

Efter ett par km hamnade vi vid den lilla hamnen Cabo Pino, lite annat stuk på båtarna här än vid Svanshall utan för Jonstorp där vi brukar stå.

Här var ett antal barer och restauranger och vi fastnade för den som låg på stranden, lite öl och vin innan vi promenerade hem till vår lilla camping.


2018-01-09


Om man väljer bort motorvägen och kör längs med kusten är det en bedårande utsikt nästa hela tiden. Här är vi på väg mot Nerja.


Vi hittade en stor parkering i närheten av Balcón de Europa, här var det tillåtet att stå flera dygn kostade 12€ första dygnet sedan blev det billigare, ingen service utan bara parkering.
Så klart tar vi en tur genom staden som var mycket trevlig men även väldigt anpassad för turister.


Under själva balkongen hittade Cornelia en liten restaurang med en fantastisk utsikt.


Denna bild är tagen från balkongen ner på stranden sidan om där en husfasad är byggd utan på berget så större delen av huset ligger insprängt i berget.
Tillbaka till Rullebo bestämmer vi oss för att köra vidare till ställplatsen  Málaga Beach Area som vi har fått tips om.

2018-01-08


Vi testar Campingens maskinpark i tvättstugan, fyller båda maskinerna och en timme senare kan vi plocka ut vår tvätt torr, ren och 14€ fattigare. Tyvärr märkte vi att tvätten nog inte blev så ren, kanske billigare och bättre att lämna in smutstvätten???

Vädret i La Mamola är inte det bästa men moln är alltid fascinerande. 

Efter en kortare promenad på stranden med svart sand bestämmer vi oss för att köra vidare, vi siktar på Nerja, som vi har hört mycket positivt om.

9 kommentarer:

 1. Roligt att följa er. Var bär de hän framgent?

  SvaraRadera
 2. Planen är Portugal men vi väntar till februari så det hinner bli lite varmare där. Sedan drar vi oss sakta hemåt under mars och april, räknar med att vara hemma i slutet på april om allt går som vi vill.

  SvaraRadera
 3. Hej på er, jag ser att ni också njuter i det härliga vädret.
  Även våra hundar har fått pälsvård som passar detta vädret.
  Ha det fortsatt gott. Kram Sven & Sussi
  Husbilen Ventilen

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa om era eskapader som inspirerar eftersom vi själva funderar att åka lite i era hjulspår nästa vinter

  SvaraRadera
 5. Campingen i Calahonda har vi missat, den får vi anteckna till nästa gång. Det är fina omgivningar ni är i!

  SvaraRadera
 6. Husbilen Helge13 januari 2018 16:27

  Ja, ja dessa fransmän med motorn igång ....... alltid samma visa, de förstår inte!

  SvaraRadera
 7. Familjen Smith17 januari 2018 21:02

  Vi sitter här på kvällarna och läser om era äventyr. Blir lite avundsjuka på det härliga vädret. ☀️�� På lördag åker vi till Österlen och kollar till huset. �� kram från familjen Smith ��

  SvaraRadera