söndag 4 november 2018

Söderut från Wuppertal

Avslutningen i Wuppertal blev tillsammans med Cornelias kusin på Wuppertaler Brauhaus som är en restaurang i ett före detta badhus. Inte minst på herrarnas toalett syns spåren av badhuset.


Vi åt varsin underbar Wienerschnitzel med god öl därtill. Cornelia och Peter (kusinen) fick möjlighet att reda ut diverse släktförhållande i lugn och ro, jag hade lite svårt att hänga med i  alla tyska invecklingar.


Turen går vidare nästa dag längs med floden Rhen, Lorelei klippan och ett antal medeltida borgar passerade förbi.


I Koblenz såg vi hur floden Mosel anslöt till Rhen, trotts årstiden ganska mycket turister.
I Geisenheim hittade vi ett badhus  och där var även en billig ställplats, vi betalade €7 men då ingick entré till badet för en person, vi sov gott här.


Lördag morgon kör vi ner till Heidelberg och därifrån följer vi floden Neckar, morgonen var vindstilla och floden låg spegelblank.


Otroligt fina vyer med alla höstfärger.


En liten eftermiddagsfika hinner vi med Cornelia hade köpt lite goda kakor till kaffet, utsikten var inte fy skam. Därefter fortsatte vi till Bad Rappenau, en liten kurort med modern badanläggning och en fin och trevlig ställplats, Wohnmobil Stellplatz Bad Rappenau tyvärr han vi inte med något bad där men det planerar vi in till nästa gång.


Söndag morgon är siktet inställt på Schwarzwald, efter 20 mil på Autobahn ser vi bergen och snart är vi inne i ett underbart landskap.


Det går upp och det går ner, serpentinvägar saknas inte, Rullebo tuffar på troget.


Vi slår läger för kvällen på resans första Camping, Camping Sulzbachtal  här stannar vi nog två nätter. därefter är det bara ett stenkast till Frankrike som har för avsikt att passera snabbast möjligt :-)


Vi hör av oss när vi har mer att berätta, hälsar Cornelia, Staffan samt hundarna Phi och Liv.

4 kommentarer: