onsdag 18 mars 2020

Ett virus ställer till det!


Det blir inte alltid som man har tänkt sig, vi valde ganska tidigt att avbryta vår resa på grund av spridningen av coronaviruset. Lite grann hann vi med innan vi var hemma igen, läs nedan så får ni se.


Camping Cuevas Mar i Palomares är en av vår absoluta favoriter, stranden besöker vi väldigt ofta när vi är ute och vandrar, lite öl, vatten och tappas är ju aldrig fel.


Att laga mat utomhus är alltid en hitt, Liv vill gärna smaka köttbullarna som jag steker.


Campingen har två avdelningar, vi stannade på denna sida av avskärmningen.


Hela campingen är full med mimosaträd som nu börjar blomma.


Vi följer rapportering väldigt noga  och börjar förstå att läget är betydligt alvarligare i Spanien än vad som framkommit. Den 3 mars lämnar vi Palomares och börjar köra norrut. Efter ett lugnt tempo med två övernattningar når vi Sant Feliu de Guíxols vid Girona strax innan gränsen till Frankrike.
Här finns en billig och bra ställplats med havsutsikt.


Här är gott om plats även om Tyskarna gärna vill vara så nära oss som möjligt.


En mysig vandring tar oss in till centrum av Sant Feliu de Guíxols som är en mysig stad med en trevlig äldre stadskärna. Vi är här den 6:e och 7:e mars och här syns inga tecken på Coronautbrott.


Vi är normalt inte så glada för söta bakverk men detta kunde vi inte motstå.


Söndagen den 8:e mars kör vi in i Frankrike och vidare norrut, efter tre övernattningar når vi Flensburg och gränsen till Danmark. Nu har har vi vädrets makter mot oss, stormen gör att vi inte kan passera Stora Belt  bron, så vi ligger still en dag på ställplatsen utanför Citti Markt i Flensburg. Fredag morgon passerar vi gränsen till Danmark som bevakas av Dansk militär, men inga problem att passera. Efter 45 mil är vi äntligen hemma på Österlen. Nu tar vi igen oss och gör vad vi kan för att undvika att smittas av Coronavirus. När pandemin har lagt sig och det mesta har återgått till det normala är förhoppningen att komma ut på vägarna igen.

Tack för att Ni läser vår blogg.
Hälsar
Cornelia och Staffan





1 kommentar:

  1. Hej Staffan som vi träffade i hamnen i Simrishamn. Det ska bli trevligt att läsa om era äventyr här😀./Eva och Christer

    SvaraRadera