lördag 22 december 2018

Inför julen

Juldekorationer dyker upp överallt så det går inte att missa att det snart är Jul. Denna ovanliga julgran hittade vi utanför receptionen på vår camping, Camping Mar Azul, Balerma.


Trots att julen står för dörren fortsätter vardagen, på väg till affären i Balerma hittade vi denna smala, långa och raka gränd, inga bilar så där var bra att gå med hundarna.


I affären hittade vi lite fin kycklingfilé och kalkonbacon så till kvällen blev det rullader som var fyllda med Dijonsenap och lök samt bacon utanpå, som vanligt steker vi det på vår lilla grill.


Så här blev det när det var klart och kompletterat med stekt ris, spenat och tomat, kanon gott!


Lilla Liv slipper inte undan Julbadet även om hon inte gillar det, tycker hon blir knappt hälften så stor när hon är så blöt.


Vi har ett tag letat efter en Camping butik för att komplettera vår utrustning lite grann, men vi har inte lyckats hitta någon här i närheten av Almeria, så vad göra, hemma handlar vi en hel del på nätet så det måste ju fungera även här. Svensk näthandel fungerar inte så bra, alla skickar inte till Spanien och om de gör det så blir det ganska dyr frakt. En Spansk näthandel måste ju vara det bästa, billig frakt men språket känns som ett hinder. Jag testar, med hjälp av Goggle translate och lite fantasi så gick det ganska bra och jag fick i hop en beställning på söndagskvällen. Redan på tisdag eftermiddag kom detta paket till campingen, det blev ett vindskydd, hopfällbar diskbalja och en finurlig lampa som drivs med solcell eller en dynamo vev. Nu vet vi hur det fungerar och kan nog prova det fler gånger.
Titta här om ni är nyfikna: muchocamping.com 


Som sagt Julen närmar sig och när vi var ute och vandrade härom dagen såg vi tvärs över viken Almerimar, dit vi skall köra för att fira Jul. Lika bra vi kör, vi lättade ankar den 20/12 och tog vägen om Repsol macken för att fylla på gas i tanken och sedan vidare till Mercadona för att fylla kylen med mat.


När vi anländer till Almerimar är det kav lugnt och 20 grader,underbart. Vi älskar denna platsen med hamnen och stränderna.




Här låg ett litet paket och väntade på mig med en ny klockrem och en adapter för tankning av gas.
Adaptern (Euro Nozzle) hade jag beställt från autogasshop.co.uk innan vi åkte hemifrån men postgången var lite långsam så vi han resa innan den kom fram, en hjälpsam son fick rycka in och skicka paketet vidare, det tackar vi för.


Grill och stekjärn kom fram och Cornelia rullade köttbullar på kalkon och kycklingfärs, med lingon, sås och potatis till blev det en kanon middag som vi bjöd in Cornelias pappa till.


Inte illa att steka köttbullar med denna utsikten.




Dagens frukost intages utomhus i det varma och vackra vädret.


Med två dag kvar till Jul njuter vi av ett underbart väder som ser ut att hålla i sig fram till nyår.
Hoppas att ni alla kan njuta lika mycket där ni befinner er.

Juliga hälsningar från 
Cornelia och Staffan
samt hundarna Phi och Liv


3 kommentarer: