onsdag 27 december 2017

Första etappen

2017-12-26
Efter lite trevligt julfirande är vi redo att ge oss i väg.
I Helsingborg passar vi på att väga Rullebo som nu är packad för vår resa till Spanien och Portugal.
Vi upptäcker att vi har en marginal på 100 kg, vågen visar 4400 kg. Eftersom Cornelias yngsta dotter och barnbarn är med i bilen inklusive deras julklappar, räknar vi med att marginalen blir tillräckligt stor när vi har släppt av dem i Trelleborg.

När vi närmar oss Malmö ser vi denna illavarslande skylt, vi som planerat att köra över bron i dag.
Vi lämnar av barn och barnbarn i Trelleborg och kör tillbaka mot Malmö, vi resonerar lite om hur vi skall göra, det står ju bara ett de avråder vindkänsliga fordon att köra över bron.
Vår husbil väger ju 4500 kg. och är ganska stabil, tar vi det lugnt skall det nog bli bra.

Vi smyger över Öresundsbron i cirka 50 km/h och allt går bra, på Dansk mark styr vi mot Rödby för vidare transport till Tyskland.Vi stannar över natten i Preastö hamn som ligger cirka 7 mil innan Rödby, här har vi varit tidigare och vet att ställplatsen är bra, el och fina toaletter med dusch, lite dyrt 140 danska pengar.

Dagens rutt blev från Trelleborg 14 mil.

2017-12-27
Vi började dagen med att proviantera på Aldi i Praestö, kul att handla när priserna är låga, lite bröd grönsaker och vin.


Efter 7 mil tog vi båten över till Putgarden, kändes som vi blev rånade betalade 949 Dkr för enkel resa.


Upp på Autobahn för att lägga lite mil bakom oss, när klockan närmade sig fyra började vi leta efter ett ställe för natten. Cornelia hittade en ställplats i Becklingen som verkade bra, vi svänger av Autobhan och kör mot Becklingen och hittar Rippenhof en stor bondgård med ställplats för husbilar, där var väldigt mörkt men vi letar oss fram till vad vi tror är ställplatsen, när vi kommer ut ur husbilen hoppar vi högt då vi hör en åsna som skriker i högan sky, våra hundar blev helvilda! När hundar och åsna tystnat försöker vi hitta någon på gården som kan ta betalt och visa oss tillrätta. Trotts att det är tänt inne i boningshuset är det ingen som öppnar när vi knackar på, vad göra nu? Vi såg ju en skylt på vägen om en annan ställplats, vi kör dit. Efter fem minuter hittar vi Zum Becklinger Holz som är ett fint typiskt tyskt Gasthof med ställplats. Alla bekvämligheter inklusive trevlig restaurang för 9 EUR.
Vi får ta lite foto i morgon när det är ljust.

 Dagens etapp var 33 mil.

10 kommentarer:

 1. Kul med en "ny" blogg och att få följa er neröver. Vi var nyligen i Danmark på julmarknaderna, körde över broarna då det blåste ordentligt, ändå var inga varningsskyltar tända.
  Trevlig fortsatt resa.
  Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren och vi skall verkligen ha en trevlig resa. Vi tycker det är kul att lära sig det här med blogg.
   /staffan o cornelia

   Radera
 2. Kul att få följa med er söderut!

  SvaraRadera
 3. Trevlig läsning. Ni verkar vara bloggproffs redan. Vi i Lödde ser fram emot att följa med på bloggsläpkärran.
  /Henric o Cissie

  SvaraRadera
 4. Hur länge ni vara på resande fot, denna gång?

  SvaraRadera
 5. Vi kommer kolla er noga.
  Ha en bra resa. ( vi kommer snart )
  Mvh
  Skoogis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser vi framemot, vi håller kontakt så ses vi söderöver.

   Radera
 6. Det ska bli spännande att följa er resa här. Ni är ju redan grymma bloggare. Massor med kramar från Johannes, Sarah, Elias och Alice ❤️

  SvaraRadera