torsdag 1 november 2018

Vi lämnar Danmark och fortsätter genom Tyskland

Efter en kort körning från Praestö i lite sämre väder når vi Rödby och tar båten vidare till Tyskland.


Framför i kön och på båten har vi en Svensk Carthago till, även den med i COS :-)
Målet för deras resa är Spanien precis som för oss.


Phi är inte så glad för att åka båt hon skall ju ha koll på allt och det blir lite jobbigt för henne med alla människor med korv, glass och mackor som de inte vill bjuda av. Hon får bli i mitt knä så hon får lite trygghet.


Efter en övernattning i Kaltenkirchen, hittar vi denna lilla ställplats i Sulingen 52.676435, 8.801375 helt gratis 1 € för tömning och vatten, vid en liten sjö och gångavstånd till centrum.


Vi har denna gång bestämt oss för att i största möjliga mån undvika Autobahn och hitintills är vi bara positiva, oftast bra vägar men i bland väldigt smala.


Vi upplever Tyskland på ett mycket trevligare sätt, alla små byar vi passerar med affärer, bagerier och trevliga ställe att stanna på, för oss är "resan målet" och vi har ingen tidspress, så länge vädret är hyfsat bra fortsätter vi med denna strategi.


 Cornelia har en del släkt i Wuppertal som hon ej har träffat på länge, men nu blir det av. Tyvärr hittar vi inget bra ställe att stå på utan det slutar med parkeringen på ett bussbolag, här är bevakning och möjlighet att tömma och fylla, en bit att promenera till centrum men ok.Fredag fortsätter vi söderut, vi får se var vi hamnar då! 

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Kul att få följa er resa! Har också upplevt ett ”annat” Tyskland genom att söka undvika autobahn. Både på hoj och i bil. Tycker också vägarna är smala och med en högre hastighet än vad man är van vid på vägar genom landsbygden. Ha en skön fortsatt resa!
  Bästa hälsningar,
  Lars-Göran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Lars-Göran

   Radera
 2. Kul att hänga med på er resa!Har ju kört en hel del själv i Tyskland och många gånger undviker autobaun och det är helt fantastiskt vet ju inte riktigt var ni ska med vi körde den gamla vägen via Floden Neckar från Heidelberg till Stuttgart otroligt vackert och många saker att stanna och titta på 🙂 ha en go resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för din kommentar Dick.
   Som du kan läsa i vårt senaste inlägg så följde vi ditt förslag med floden Neckar, tack för tipset det var jätte fint.
   Ha de gott!

   Radera